ТОЛЬКО ЧТО

2022.05.30

Росія вже вкрала в Україні пів мільйона тонн зерна, яке намагалася продати в Єгипті та Лівані

Picture

Рашисти вивезли із окупованих українських територій до Московщини майже пів мільйона тонн зерна.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в етері національного телемарафону UArazom.

"Бачимо, що близько пів мільйона тонн зерна вкрадено. Є факти з усіх тимчасово окупованих областей – Херсонської, Запорізької, Луганської, Донецької, а також Харківської", – сказав він.

За словами Висоцького, зерно доставляють до Московщини або з Харківської, Донецької, Луганської областей, або через тимчасово окупований Крим.

Окупанти намагаються реалізувати крадене зерно у Єгипті та Лівані, але ці країни відмовилися купувати такий товар. Проте рашистські кораблі з українським зерном зафіксували в Сирії.

Нагадаємо, Московщина блокує українські порти, і тому експорт 22 млн тонн зерна наразі неможливий. За словами президента України Володимира Зеленського, проблему, яка може спровокувати продовольчу кризу в усьому світі, можна вирішити військовими засобами, і тому він закликав іноземних партнерів надати Україні необхідну зброю.

Європейська комісія ухвалила рішення про створення так званих транспортних "ліній солідарности", щоб допомогти Україні експортувати власну сільськогосподарську продукцію.

Розвідка Великої Британії заявила, що, незважаючи на спроби уряду України і західних партнерів знайти можливості для створення сухопутних логістичних шляхів, аби налагодити експорт зерна з України, це не допоможе реалізувати постачання всіх українських зернових.

У Красноярському краї депутати вирішили поповнити власний фонд сільськогосподарської продукції завдяки постачанням з тимчасово захопленої частини Херсонщини. Проте згодом новина про це зникла із сайту законодавчих зборів краю.

Рашисти намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України.

Запорізька військова адміністрація повідомила про те, що окупанти фурами вивозять українське зерно у Крим.

Раніше Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомив, що московитські почвари намагаються спричинити продовольчу кризу в південних регіонах України.

У Центрі відзначили, що згідно з повідомленням української омбудсменки Людмили Денісової, ворог вивозить до кримського півострова зерно, викрадене в українських фермерів. Зокрема, окупанти пограбували Новоолексіївський елеватор і вивезли зерно до Криму. Підтвердженням цьому можуть слугувати повідомлення жителів Севастополя щодо того, що кілька днів тому запрацював морський термінал з перевалки зерна, запасів якого в Криму просто не існує.

Василь Сподаренко

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ