ТОЛЬКО ЧТО

2022.08.04

На Київщині створили комплексну систему вогневого враження ворога

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Сергій Наєв відвідав одні з ключових позицій у Північній операційній зоні, що на Київщині, й переконався в якісній підготовці до оборони.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

“Ми проаналізували попередні дії противника на Київському напрямку та, вивчивши цей досвід, передбачили й наші адекватні дії. Оборонні позиції розташовані саме в тих місцях, де найбільша ймовірність наступу ворожих сил. Аналізуючи ймовірні ворожі дії, ми створили комплексну систему вогневого ураження, яка передбачає ураження противника на дальніх підступах й у найближчій глибині його бойових порядків”, — сказав Наєв.

За його словами, командир місцевого з’єднання перебуває в постійній взаємодії з підрозділами ДПСУ, Нацгвардії, Нацполіції й СБУ.

“Зі свого боку, населення, відчувши на собі тягар ворожої окупації, цілком підтримує Збройні сили України та інші військові формування і правоохоронні органи. Впевнений, що ворог цим напрямком більше не пройде. Ми робимо все для того, щоби ця впевненість була реальною”, — наголосив генерал-лейтенант.

Нагадаємо, наразі безпосередньої загрози Києву немає, але військове керівництво розробило план оборони на випадок найгіршого сценарію — повторного нападу окупаційних військ Російської Федерації на столицю.

Крім того, у Київській області облаштували фортифікаційні позиції для оборони в разі повторного наступу російських військ. Систематично проводять навчання сил оборони.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ