ТОЛЬКО ЧТО

2022.08.09

Соціальна мережа Instagram видалила сторінку Асоціації родин захисників "Азовсталі"

Соціальна мережа Instagram видалила сторінку Асоціації родин захисників «Азовсталі». При спробі перейти за посиланням, за яким знаходився обліковий запис, соцмережа пише «Посилання, за яким ви перейшли, можливо, пошкоджено або сторінку видалено».

Днем раніше мережу сколихнув пост про порятунок полонених захисників «Азовсталі», в якому розповідалося про підготовку окупантів до показового суду над ними. Пізніше стало відомо, що обліковий запис, який розповсюдив пост, не має нічого спільного з родинами українських захисників. Більше того, вони закликали не розповсюджувати повідомлення, опубліковані неперевіреними обліковими записами, серед яких і цей.

Але вже наступного дня обліковий запис Асоціації видалили. Як розповіла наречена одного із захисників «Азовсталі» Ганна Науменко у коментарі «24 каналу», вранці сторінка просто зникла.

«Ми ж виставили вчора пост у відповідь на оцю розповсюджену новину про самосуд. У нас з'явилося більше тисячі підписників за один момент. І потім, буквально сьогодні зранку, сторінка була видалена. Я більш ніж впевнена, що це робота тих 17 мільйонів підписників, які були на тому каналі», - заявила Науменко.

Можливо, на сторінку поскаржилися підписники облікового запису, який розганяв інформацію про «суд» окупантів. Або ж обліковий запис був видалений через те, що у нього відразу з'явилася велика кількість підписників.

Рідні захисників «Азовсталі» вже звернулися до Міністерства цифрової трансформації України з проханням сприяти відновленню сторінки. У відомстві розповіли, що вже передали інформацію компанії Meta і чекають на офіційну відповідь.

Нагадаємо, Instagram вже не вперше потрапляє у скандал, пов'язаний з війною, розв'язаною в нашій країні Росією. Раніше соцмережа приховала хештег #russiaisaterroriststate і пов'язані з ним публікації. Хештег запустили в мережі після завдання країною-агресором ракетного удару по торговому центру в Кременчуці.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ