ТОЛЬКО ЧТО

2022.09.20

Українська поліція захищає Московський патріархат

Депутатка Тернопільської міської ради із фракції “Європейська Солідарність” Мар’яна Юрик повідомила, що її викликали на допит до поліції через пост, який вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook щодо необхідності заборони церкви московського патріархату.

“За пост у ФБ мене викликали на “пояснення” у поліцейський відділок. Стосувалося це мого допису, на приватній сторінці у соцмережі про шабаш московського патріархату на Тернопільщині. Нагадаю, що у день 31-ої річниці Незалежності України на теренах нашої області відбувалось шествіє прихильників “кіріла” у Почаїв. Пост і відео до нього переглянуло майже 500 тисяч глядачів. До речі, пост мені вже давно знесли зі сторінки. Адміни ФБ написали, що надійшло чимало скарг”, – зазначає Мар’яна Юрик.

За її словами, у поліцію надійшла скарга, що нібито написане у соцмережі ображає почуття вірян та вбачаються у цьому ознаки кримінального правопорушення, що класифікується за статтею 161 Кримінального кодексу України – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

“Дивуюсь тим, хто допомагає і захищає кацапське релігійне угрупування, – каже депутатка. – Моя позиція незмінна. Ненавиджу все московське! Ненавиджу тих, хто продовжує служити варварам, загарбникам, вбивцям і ґвалтівникам! У кожного свій фронт! Хтось зі зброєю у руках, а хтось словом! Нас не зламати! Правда переможе! Вірю в Україну!”, – емоційно відреагувала депутатка.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ