ТОЛЬКО ЧТО

2022.11.23

НЕК "Укренерго" порахувала свої збитки внаслідок військової агресії

За попередніми оцінками, сума збитків НЕК "Укренерго" внаслідок військової агресії Московщини становить понад 70 млрд грн.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, відкриваючи засідання уряду у вівторок.

Він наголосив, що ситуація в українські енергетиці залишається складною, але контрольованою.

"Це означає, що в усіх регіонах продовжують застосовуватися відключення споживачів. Діють графіки відключень. Намагаємося їх зменшити в часі, але почалися морози, і ми бачимо, що споживання електрики зростає. Тому, на жаль, в окремих ситуаціях не виключаємо й аварійних відключень", – сказав Шмигаль.

Водночас він знову закликав українців до економії електроенергії, щоб уникнути позапланових аварійних відключень.

Раніше масованими ракетними ударами, найпотужніший з яких стався 15 листопада, рашистські загарбники пошкодили практично всі теплові та великі гідроелектростанції в Україні.

"Після останньої атаки у нас практично не залишилося непошкоджених теплових та гідроелектростанцій. Тобто для того, щоб ви розуміли масштаб і те, з чим нам доводиться працювати, практично вся теплова та гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі об'єкти, зазнавала ракетних ударів", – заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він також додав, що майже не залишилося непошкоджених вузлових підстанцій "Укренерго".

"Тобто на кожну важливу підстанцію щось прилітало, причому на деякі по кілька разів, по три, по п'ять і навіть по вісім разів. Тому масштаб руйнувань колосальний", – наголосив голова "Укренерго".

Він зауважив, що після кожної масованої атаки потрібен певний час, щоби відновити постачання електроенергії для більшості споживачів, а ще від одного до трьох днів, щоб перевести відключення з аварійного в плановий режим. Водночас він звернув увагу на те, що переведення на погодинні графіки відбувається вже з суботи, що означає дуже ефективну роботу енергетиків.

Як повідомлялося, через пошкодження, завдані російськими ракетними ударами 15 та 17 листопада, оператор енергосистеми НЕК "Укренерго" був змушений примусово зменшувати споживання електроенергії по країни на 40%.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ