ТОЛЬКО ЧТО

2022.11.26

Кабмін пропонує Верховній Раді скасувати ДПА 2023 року для випускників

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який пропонує скасувати державну підсумкову атестацію у 2022-2023 навчальному році.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук на Telegram-каналі.

"Схвалено проєкт Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року", – написав він.

Законопроєкт передбачає звільнення від проходження ДПА учнів, які отримують повну загальну середню освіту у 2022/2023 навчальному році.

Згідно з законопроєктом, прийом до закладів вищої та фахової передвищої освіти, який здійснювався цьогоріч в особливому порядку, продовжується на 2023 рік.

Це стосується навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра.

Нагадаємо, у 2021 році через пандемію COVID-19 ДПА для 11-класників скасували, але ті, хто планували вступати до вишів, мали складати ДПА у формі ЗНО.

Цього року через війну в Україні скасували ДПА, ЗНО та вступні іспити. Випусники складали національний мультипредметний тест, а бакалаври, які вступали на магістратуру – магістерський комплексний тест.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська РФ перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ