ТОЛЬКО ЧТО

2023.01.23

Нардеп-"слуга" придбав будинок на Печерську в п'ять разів дешевше від ринкової вартості

Заступник керівника голови парламентської фракції “Слуга народу” Павло Халімон опинився у центрі скандалу, придбавши будинок на Печерських пагорбах у центрі столиці, однак сума майна виявилась у п’ять разів дешевшою від ринкової вартості.

Про це повідомляє видання “Українська Правда”.

Великий будинок із земельною ділянкою в центрі Києва офіційно було оформлено на іншу особу, проте журналістам вдалося з’ясувати, що Халімон постійно проживає в цьому маєтку.

За словами журналістів видання, в червні 2022 року власницею будинку стала Анастасія Котеленець. Відповідно до договору купівлі-продажу, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10 млн 300 тис. грн, із яких вартість будинку становила 6,5 млн грн, а ділянки – 3,8 млн грн. Продавцем виступив архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко.

Фото: https://www.pravda.com.ua/

Проаналізувавши сайти з продажу нерухомості можна зробити висновок, що подібні будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують суттєво дорожче – близько 50–60 млн грн.

За таку ціну і сусіди у нардепа відповідні – зірки шоубізнесу, і люди, пов’язані з владою та великими грошима. Приміром, Микола Азаров, Володимир Литвин, а також настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло мають тут будинки.

Проте, як виявилось, це далеко не єдине майно Котелець. Так, у 2021 році вона придбала 45 земельних ділянок у Чернігівській області загальною площею близько 80 гектарів Ціна купівлі виявилась не мала: наприклад, за одну ділянку площею 2 гектари Анастасія сплатила 29,8 тис. грн, за іншу аналогічної площі – 30 тис. грн. Цікаво, що жодних офіційних даних про те, ким працює Котеленець немає, відомо лише що вона закінчила навчання у Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП).

Фото: https://www.pravda.com.ua/

Нагадаємо, Павло Халімон є заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики також є фінансовим директором ТОВ “Прометей-газ 1”. Обіймав посаду директора ТОВ “Агро-хаус”. Працював начальником реєстраційної служби Прилуцького міськрайонного управління юстиції у Чернігівській області.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ