ТОЛЬКО ЧТО

2023.01.23

У Верховній Раді вирішили долю Резнікова після гучного скандалу у Міноборони із закупілею продуктів для військових

Picture

У Верховній Раді відбулося засідання комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Обговорювали повідомлення щодо закупівель продуктів для військових за завищеними цінами.

Як повідомляє Цензор.НЕТ на засіданні виступило керівництво Міноборони, представників НАБУ, ДБР і СБУ.

Зокрема, міністр Олексій Резніков розповів комітету про постачальників харчування для ЗСУ та надав контракти.

Представники НАБУ, ДБР та СБУ поінформували комітет про розслідування щодо закупівель та постачання харчування для військових.

"По результатам засідання комітету — (міністр оборони Олексій) Резніков на своєму місці. Правоохоронці мають завершити розслідування. Закупівлі мають бути більш прозорими", — повідомив народний депутат Вадим Івченко.

Також у комітеті ініціювали проєкт закону про часткове відкриття інформації про закупівлі в умовах воєнного стану.

"Інтесифікуємо заходи парламентського контролю щодо інших напрямів оборонних закупівель. Найближчим часом розбиратимемо озброєння, боєприпаси, речове забезпечення, паливно-мастильні матеріали тощо", — повідомила заступниця голови комітету Мар’яна Безугла.

Нагадаємо, 21 січня ЗМІ повідомили, що харчі для військових Міноборони може закуповувати за цінами завищеними у 2-3 рази. Відомство у відповідь заявило: "Відомості ЗМІ про закупівлю харчування для військових - омана й маніпуляції. Готуємо матеріали для СБУ".

НАБУ і CАП досліджують інформацію щодо закупівель в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ