ТОЛЬКО ЧТО

2023.01.23

Суд відмовився відправити Коболєва під варту

Picture

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовився відправити колишнього голову правління “Нафтогазу” Андрія Коболєва, якого підозрюють у заволодінні понад 229 мільйонами гривень, під варту. Про це стало відомо з трансляції судового засідання.

Зокрема, прокурор просив про арешт для Коболєва з альтернативою внесення застави розміром у 365 млн грн. Але суддя залишив без задоволення клопотання прокурора.

"... слідчий суддя ВАКС у повному обсязі відмовив у задоволенні клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо колишнього голови Національної акціонерної компанії", - повдіомили у ВАКС.

Як повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, винесений вирок буде оскаржено.

Раніше у лютому 2022 року ДБР провело обшук вдома у колишнього голови НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва.

У ДБР, коментуючи обшуки у Коболєва, повідомили, що слідчі ДБР здійснюють досудове розслідування щодо протиправного відчуження 305 мільйонів куб. м природного газу посадовцями АТ “Укртрансгаз”, НАК “Нафтогаз України” за співучасті з іншими особами.

19 січня Коболєву повідомили про підозру у зловживанні своїм службовим становищем, забезпечивши собі виплату премій вище за максимально допустиму на понад 229 млн грн.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ