ТОЛЬКО ЧТО

2023.01.25

Агент рашистів збирав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури на Одещині

Служба безпеки викрила ще одного агента ФСБ у ході спецоперації на Одещині, поплічник агресора збирав інформацію про розміщення підрозділів Сил оборони та об’єктів критичної інфраструктури на території регіону.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, насамперед зловмисник намагався виявити бойові позиції української системи протиповітряної оборони, крім того агента цікавили точні локації місцевих об’єктів енергетики. Зібрані відомості він зберігав на флешці, яку планував передати представнику російської спецслужби.

За виконання ворожих завдань він розраховував отримувати від ворога до 70 тис. грн на місяць.

У разі отримання розвідданих загарбники планували використати їх для підготовки та проведення серії ракетних ударів по українських об’єктах.

Втім, співробітники СБУ завадили цим план – своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії та затримали.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий житель, якого після початку повномасштабного вторгнення завербувала ФСБ. У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово висловлював серед оточуючих.

Для збору розвідувальної інформації він виїжджав до різних районів Одеси та передмістя обласного центру, де здійснював фото- та відеофіксацію об’єктів. Під час обшуку у зловмисника виявлено флеш-носій із доказами підривної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, контррозвідка Служби безпеки запобігла агентурному проникненню ворога до органів державної влади на північному сході України.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська московитів перейшли кордон під Харковом, Києвом, Херсоном, Черніговом і Сумами.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ