ТОЛЬКО ЧТО

2023.02.04

У Міноборони розповіли, кому з військових залишать доплату 30 тисяч гривень

Заступник начальника Управління соціальної підтримки Міністерства оборони України - начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковник Олег Рогаль пояснив, що передбачає впроваджений 1 лютого 2023 року новий порядок нарахування додаткової грошової винагороди військовослужбовцям.

Про це у суботу, 4 лютого, він розповів в інтерв'ю АрміяInform.

Йшлося про щомісячні надбавки розміром 30 тис. грн та 100 тис. грн.

"Грошова винагорода не буде виплачуватися тим військовослужбовцям, які проходять службу у військових частинах та підрозділах, які не входять до складу угруповань Сил оборони або резерву Головнокомандувача і перебувають поза межами районів ведення бойових дій. Це можуть бути навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо", - зазначив посадовець.

Разом з тим, військовослужбовець отримуватиме щомісячну додаткову винагороду 30 тисяч гривень, "якщо він проходить службу в підрозділі, який включений до складу угруповань Сил оборони країни або в резерві Головнокомандувача Збройних Сил України і який не перебуває в районі ведення бойових дій".

"Але за умови бойових спеціальних завдань згідно з наказами командирів підрозділів бойових частин", - наголосив Олег Рогаль.

Згадані підрозділи "матимуть право" на додаткові 30 тис. грн кожному бійцю й під час перебування на ротації, сказав представник Міноборони.

Якщо ж військовий, що отримує 30 тис. грн доплати, перебуватиме на лікарняному, то у цей час доплата йому не нараховуватиметься. 

За словами Рогаля, це пов'язано із тим, що "військовослужбовець, який перебуває на лікарняному, при цьому не виконує ніяких бойових завдань".

Якщо ж "поранення, контузію або травму, пов’язану із захистом Батьківщини" отримав той, хто має 100 тисяч гривень щомісячної доплати, тобто перебуває на передовій, під час лікування виплата зазначеної суми за ним зберігатиметься.

"Також ця винагорода зберігається за час відпустки після лікування, якщо поранення було важким. Ступінь важкості поранення визначають військові лікарські комісії", - додав Олег Рогаль.

Нагадаємо, від 1 лютого в Збройних Силах України та Міністерстві внутрішніх справ змінили виплату додаткової винагороди деяким службовцям зі 100 тисяч гривень до 30 тисяч.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ