ТОЛЬКО ЧТО

2023.03.19

Європа не може на належному рівні озброїти Україну через нестачу вибухівки - FT

На європейських збройних підприємствах спостерігається нестача вибухових речовин, що ускладнює зусилля Європи з виробництва снарядів для України.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на співрозмовників серед чиновників і представників збройних підприємств.

Як зазначає видання, після початку повномасштабного вторгнення Московії в Україну з’ясувалося, що європейські запаси зброї є недостатніми після років недофінансування. Навіть рік потому дефіцит пороху, пластичної вибухівки та тротилу призводять до затримок із виконання замовлень Євросоюзу для України у збройному секторі.

"Європа намагається задовольнити потреби України в зброї, вкладаючи гроші у сектор оборони, зокрема для підтримки розширення виробництва 155-міліметрової артилерії, для якої потрібні снаряди", — йдеться у публікації.

При цьому зростання попиту може призвести до додаткового підвищення цін, які вже зросли на 15% за останній рік.

"Фундаментальна проблема полягає в тому, що європейська оборонна промисловість не в хорошому стані для великомасштабного військового виробництва", — розповів виданню один із німецьких чиновників.

За словами очільника Асоціації промисловості оборони та безпеки Чехії Їржі Гінека, з огляду на такі проблеми вкрай тяжко швидко збільшити обсяги виробництва артилерійських боєприпасів, зокрема великокаліберних. При цьому представник чеської державної компанії Explosia Мартін Венцл додав, що виробництво вибухових речовин для 155-мілімтрової артилерії навряд вдасться збільшити до 2026 року.

Подібні проблеми спостерігаються також у підприємств Румунії та Іспанії, зауважує видання.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ