ТОЛЬКО ЧТО

2023.03.27

Залужний нагородив солдата "Хижака", який зняв свій бій на камеру

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагородив “Золотим Хрестом” та зброєю старшого солдата Руслана Зубарєва з позивним “Хижак”, який став відомим після відео з налобної камери, де було знято відбиття атаки штурмової групи російських окупантів на позиції Сил оборони.

Про це генерал Валерій Залужний написав у Телеграм.

“Мав честь нагородити старшого солдата з окремої механізованої бригади ім. Івана Сірка Руслана Зубарєва почесною нагрудною відзнакою “Золотий Хрест” та вручити йому заслужену нагородну зброю. Руслан відбив атаку переважальних сил противника, проявив звитягу та мужність у бою”, – зазначив він.

Головнокомандувач ЗСУ подякував кожному, хто боронить батьківщину від окупанта.

Відео 19 лютого опублікував користувач Дмитро Дем’янюк у Facebook.

Двоє бійців ЗСУ захищали позиції від штурмових загонів загарбників у невеликому окопі. Один із військових з кулемета поливає ворогів градом куль, закидує росіян гранатами та просить про підмогу по рації. Інший подає мужньому бійцю набої та гранати. Водночас окупанти шалено обстрілюють українських військових. Інтенсивність показаного бою у мережі вражає.

Цей бій відбувся 16 лютого в районі Сватового. Російська штурмова група на БМП-2 раптовою атакою намагалась захопити українську позицію, але зіткнулася зі зразковою організацією бою підрозділами 22-го батальйону, усі командири, аеророзвідники, мінометники, екіпаж БМП відпрацювали на “відмінно”. Ключовий внесок у перемогу в бою зробив солдат Руслан Зубарєв.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська московитів перейшли кордон під Харковом, Києвом, Херсоном, Черніговом і Сумами.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ