ТОЛЬКО ЧТО

2023.05.25

Двох поліціянтів, які у 2020 році зґвалтували жінку в Кагарлику, засудили до 11 років ув’язнення

Двох колишнім офіцерам, які у 2020 році зґвалтували жінку у відділку поліції в Кагарлику, засудили до 11 років ув’язнення. Ідеться про 29-річний ексоперуповноваженого Сергія Сулиму та 39-річного ексначальника сектору кримінальної поліції Кагарлицького відділення поліції Миколу Кузіва.

Про це в середу, 24 травня, повідомляє Офіс генпрокурора.

Зловмисників визнали винними в катуванні, насильницькому зникненні та зґвалтуванні (ст. 127, ст. 146−1, ст. 152 КК України). Рішення ухвалив Обухівський райсуд.

Прокурори довели, що в травні 2020 року правоохоронці катували жінку, яку викликали у дільницю як свідка. Їй вдягали протигаз, кайданки, стріляли над головою з табельної зброї та кілька разів зґвалтували. Того ж місяця ще одного чоловіка катували і били у відділку, намагаючись отримати зізнання.

“Позов потерпілої до Національної поліції було повністю задоволено. Неля Погребицька отримає компенсацію за завдану шкоду в сумі один мільйон 296 тисяч гривень”, – заявили адвокатки жінки, яка пережила насильство.

Нагадаємо, 24 травня 2020 до лікарні в Кагарлику звернулася жінка 1994 року народження через побиття та зґвалтування. Вона заявила, що її били і ґвалтували працівники місцевої поліції у відділку. Імовірних злочинців, Сергія Сулиму та Миколу Кузіва, затримали представники Державного бюро розслідувань. Про це стало відомо 25 травня.

ДБР повідомило про підозру цим особам – оперуповноваженому та начальнику сектора Кагарлицького відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУ Нацполіції в Київській області.

Як зазначається, у ніч з 23 на 24 травня оперуповноважений у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка: вдягав їй протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою, після чого кілька разів зґвалтував.

Окрім цього, правоохоронці застосували фізичну силу щодо чоловіка, який у цей час перебував у відділку. Зокрема, погрожуючи зґвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз та стріляли із пістолета над головою. У результаті цих дій потерпілий отримав переломи ребер та носа.

Після цього весь особовий склад Кагарлицького відділу поліції виведено поза штат для подальшої атестації кожного працівника. Керувати розформованим відділенням доручили обласному управлінню поліції.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ