ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.19

У Дніпрі ліквідовано дві масштабні злочинні організації, які завдали збитків на 38 млн гривень

В Офісі генерального прокурора повідомили, що в Дніпрі ліквідували дві масштабні злочинні організації, які своїми діями завдали збитків на 38 мільйонів гривень. Наразі затримано вісім учасників оборудок.

Про це йдеться у дописі у Telegram.

Повідомляється, що прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти у двох кримінальних провадженнях стосовно 8 учасників злочинних організацій.

“Розслідуванням встановлено, що у місті Дніпро діяли дві злочинні організації під керівництвом місцевого кримінального авторитета. Серед співучасників – директор адвокатського об’єднання, приватний підприємець, арбітражні керуючі, адвокати, юристи”, – додали у відомстві.

Відомо, що на підставі підроблених документів обвинувачені переоформляли корпоративні права, майно підприємств на довірених осіб та розпоряджалися їхніми прибутками. У такий спосіб учасники організації заволоділи двома підприємствами, спричинивши понад 38 млн грн збитків потерпілим.

“Під час обшуків вилучено підроблену документацію, печатки й комп’ютерну техніку, яку використовували для реалізації злочинної схеми. За клопотанням прокурора накладено арешт на майно обвинувачених – транспортні засоби, об’єкти нерухомості, земельні ділянки, банківські рахунки та грошові кошти на суму майже 20 млн грн”, – розповіли в Офісі генерального прокурора.

Раніше в Дніпрі правоохоронці затримали командира взводу за вимагання 600 тисяч гривень хабаря від чотирьох своїх підлеглих. За несплату фігурант обіцяв створити перешкоди у проходженні служби й подальшому нарахуванні коштів за виконання бойових завдань.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ