ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.20

Компанії Boeing та Saab оголосили про відправлення до України нових керованих ракет

Компанії Boeing та Saab заявили, що вже готові передати Україні першу партію керованих ракет GLSDB, яка має дільність ураження до 150 км.

Про це повідомили у пресслужбі компаній.

Зазначається, що про кількість керованих авіабомб у першій партії не повідомляється, однак відомо, що вони надійдуть до України до початку зими.

Варто нагадати, що ще у лютому 2023 року стало відомом, що США в рамках військової допомоги передадуть Україні керовані бомби GLSDB, а вже у липні заступник помічника міністра оборони США у справах Московії, України та Євразії Лора Купер заявила, що ці боєприпаси Києву передадуть восени 2023 року.

Причиною затримки постачання тоді назвали певні чинники у виробництві.

Нещодавно стало відомо, що окрім керованих бомб GLSDB, ЗСУ, мабуть, також отримають нові пускові установки M142 HIMARS або M270 MLRS.

GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb) – керована авіабомба калібру 227 мм, яка має реактивний двигун. Цей боєприпас запускають із наземних платформ, наприклад, з M142 HIMARS або M270 MLRS. Після запуску у бомби відкриваються “крила”. Перед ударом по цілі ракетний двигун відокремлюється від бомби. Максимальна дальність польоту – 150 км.

Керовані ракети GLSDB можна використовувати для виконання таких завдань, для яких призначені тактичні балістичні ракети ATACMS перших версій, у яких дальність польоту досягає 165 км. При цьому GLSDB значно дешевше, ніж ATACMS.

Варто наголосити, що Україна стане першою країною у світі, яка в бойових умовах використовуватиме GLSDB. Досі США ще ніколи не експортували ці ракети.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ