ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.21

Ізраїль закликав своїх громадян залишити межі низки країн

Ізраїль закликав своїх громадян утриматися від поїздок до низки країн через суттєве зростання антисемітських настроїв та загрозу насильства щодо євреїв.

Про це йдеться у заяві Ради національної безпеки при канцелярії прем’єр-міністра та міністерства закордонних справ Ізраїлю, передає РБК-Україна.

У Раді нацбезпеки відзначили зростання загроз нападів на громадян Ізраїлю у низці арабських країн та держав Близького Сходу.

“З огляду на війну, що триває, ми спостерігаємо значне зростання антиізраїльських протестів в останні кілька днів у країнах по всьому світу, і зокрема, в арабських країнах Близького Сходу. Ворожість і насильство виявляються проти єврейських та ізраїльських символів. Риторика глобального джихаду стала радикальнішою, закликає завдати шкоди ізраїльтянам та євреям у всьому світі”, – заявили в РНБ.

Зокрема, йдеться про такі країни, як Єгипет, Йорданія, Марокко, Туреччина, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Малайзія, Бангладеш, Індонезія, Мальдіви.

Для Єгипту з Синайським півостровом включно, а також для Йорданії встановлено 4-й рівень небезпеки (висока загроза): це означає, що громадянам Ізраїлю не слід відвідувати ці країни, а тим, хто вже там перебуває, рекомендується виїхати якнайшвидше. Для Марокко встановлено третій рівень загрози: слід уникати поїздок до цієї країни без нагальної потреби. Зокрема в Мальдіви не рекомендується їхати без попередження про поїздку, у решту – навіть за наявності попередження.

Слід зазначити, що Армія оборони Ізраїлю вночі проти 13 жовтня здійснила авіаудари по близько 750 об’єктах, які належать ХАМАСу та іншим угрупуванням у Секторі Гази.

Як відомо, військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав введення пункту 40 Алеф, що означає офіційне оголошення війни бойовикам ХАМАС, які вторглися з території сектору Газа.

Своєю чергою українська влада зреагувала на вторгнення бойовиків ХАМАС та ракетні обстріли Ізраїлю 7 жовтня. Офіційний Київ засудив дії терористів та висловив переконання, у тому, що Ізраїль зможе відновити порядок, закликавши світ об’єднатися у боротьбі проти тероризму.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ