ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.22

США розгортають додаткові системи ППО на Близькому Сході, в Середземному морі діють дві авіаносні ударни групи

США розгортають додаткові системи протиповітряної оборони по всій території Близького Сходу у відповідь на ескалацію з боку Ірану та його проксі-сил у регіоні.

Про це йдеться у заяві міністра оборони США Ллойда Остіна.

За його словами, Пентагон перенаправив рух авіаносної ударної групи USS Dwight D. Eisenhower до зони відповідальності Центрального командування.

"Ця авіаносна ударна група є доповненням до авіаносної ударної групи USS Gerald R. Ford, яка зараз діє у східній частині Середземного моря. Це ще більше посилить позицію наших сил і зміцнить наші можливості та здатність реагувати на низку непередбачених обставин", — зазначив Остін.

Керівник Пентагону також активував розгортання батареї Термінальної високогірної зони оборони (THAAD), а також додаткових батальйонів Patriot по всьому Близькому Сходу.

Остін також підготував додаткову кількість сил для розгортання на випадок надзвичайних ситуацій, щоб підвищити їхню готовність і здатність швидко реагувати на потреби.

"Ці кроки посилять регіональні зусилля зі стримування, посилять захист сил США в регіоні та допоможуть у захисті Ізраїлю", — йдеться у заяві.

20 жовтня канал Fox News повідомив, що два дні поспіль військові бази США на Близькому Сході зазнавали атаки дронів. Удару безпілотника було завдано по американській базі в Сирії в середу, того ж дня, що й спроби атак безпілотників в Іраку. У четвер, дві військові бази США в Сирії зазнали нападу.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ