ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.23

Інженери британської армії провели двотижневі навчання для українців із захисту інфраструктури

Королівські інженерні фахівці британської армії провели нову програму навчання, щоб навчити українських інженерів захищати свою критично важливу інфраструктуру від атак Московії взимку.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Таке навчання має допомогти Україні краще планувати захист своєї інфраструктури від рашистських атак. Навчання проходили на британському газовому заводі, військовому злітно-посадковому майданчику та в порту.

Інженерам розповідали, як визначити найбільш уразливі елементи критичної інфраструктури, потенційні відстані вибуху та вплив різної зброї та вибухівки. А також — де найкраще розташувати фізичні та повітряні бар’єри, щоб краще захистити об'єкти від атак.

Двотижневі навчання були розроблені та проведені на прохання України для вдосконалення захисту її енергетичного сектору. Ці курси були складнішими за попередні, які зосереджувалися лише на основних заходах захисту.

На навчаннях зібралися українські професіонали з різних секторів енергетики, водопостачання, транспорту та академічних галузей. Тренінги дали їм знання та досвід, якими ті можуть обмінюватися з колегами, що зрештою підвищить стійкість критичної інфраструктури України.

«Українські учасники були надзвичайно вмотивовані та зможуть застосувати спеціалізовані заходи захисту та методи оцінки інфраструктури, надані на цьому курсі, щоб підтримати свою країну», — підкреслив британський майор Майкл Суддабі.

Курс базувався на кількох реальних сценаріях, щоб надати українським інженерам можливість попрактикуватися в розробці планів і реалізації практичних рішень.

Нещодавно Велика Британія оголосила про новий пакет підтримки для України вартістю понад 100 млн фунтів стерлінгів (близько 117 млн євро). З-поміж іншого, він має допомогти Україні зміцнювати оборонні укріплення для захисту критичної національної інфраструктури.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ