ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.24

Серед учасників банди, яка намагалася в ЄС продати вироби скіфського золота, був представник Моспатріархату

Picture

Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки та поліцією Іспанії затримали злочинне угруповання, яке нелегально вивезло з України вироби скитського золота з метою продажу його в Європі.

За даними спецслужби, серед п’яти учасників банди, які намагались незаконно реалізувати українські артефакти, був представник УПЦ МП з України.

Зазначається, що під час слідчих дій у зловмисників вилучили 11 викрадених золотих предметів на суму понад 60 млн євро. Йдеться про коштовні предмети 8−4 століть до нашої ери, зокрема золоті сережки, кулон, чокери та пектораль.

За даними слідства, фігуранти нелегально вивезли артефакти з України до Євросоюзу у період 2014−2020 років, після чого намагалися “легалізувати” викрадені культурні цінності під виглядом їх придбання іноземними колекціонерами з подальшим перепродажем на чорному ринку.

Повідомляється, що на вилучені старожитності накладено арешт. За висновком експертів, вони належать до культурної спадщини України.

СБУ зазначає, що наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Спецоперація тривала за процесуального керівництв Офісу Генерального прокурора, а також у взаємодії з Офісом аташе МВС Іспанії в Україні та відділом міжнародного співробітництва Національної поліції Іспанії.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ