ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.25

САП і НАБУ оголосили підозру нардепу в заволодінні землею площею понад 320 га

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно із Національним антикорупційним бюро оголосила підозру чинному народному депутату ВРУ у привласненні понад 320 гектарів землі, що призвело до збитків для держави більше ніж на 123 мільйони гривень.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Повідомляється, 2016-2019 роках народний депутат України контролював службовців Головного управління Держгеокадастру в одній з областей і придумав схему, за якою привласнив 323 гектари землі, що належали державному підприємству.

За його планом директор держпідприємства мав відмовитися від землі й подати заяву до ГУ Держгеокадастру області. Потім керівник ГУ Держгеокадастру області передав землю попередньо обраним фізособам, які потім продали її компанії, що належала організатору схеми.

У справі підозру отримали три особи:

  • екскерівник Головного управління Держгеокадастру однієї з областей,
  • колишній директор державного підприємства,
  • директор приватного підприємства.

Правоохоронці не уточнюють імені нардепа, але за даними "Інтерфакс-Україна", йдеться про Роберта Горвата з депутатської групи "Довіра". Він також очолює підкомітет з питань правового забезпечення діяльності митних органів комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ