ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.25

"Розконсервована" агентурна група ФСБ готувала атаку дронів на підрозділи Генштабу та Міноборони

Служби безпеки України заявляє про нейтралізацію у Києві «розконсервованої» агентурно-бойової групи ФСБ.

Як повідомляє пресслужба відомства, до складу групи входили троє осіб, які готували серію потужних вибухів на українських об’єктах військового управління, серед пріоритетних «цілей» були підрозділи Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони України, а також їхні запасні командні пункти.

За даними слідства, для вчинення диверсій учасники групи планували застосувати до 10 дронів, обладнаними саморобними вибуховими пристроями.

«Встановлено, що ворожа група була сформована ще у 2018 році кадровим співробітником 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ. До її складу ввійшло троє осіб (жителі Києва та Чернігова), які після вербування були переведені у режим «очікування» до початку повномасштабного вторгнення РФ. Кожен з учасників групи мав свою спеціалізацію у проведенні розвідувально-підривної діяльності», – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що одна учасниця групи, яка мала управляти дронами, у березні цього року на Київщині пройшла курси з підготовки операторів БПЛА.

Навесні цього року фігуранти приступили до відслідковування місць базування підрозділів Сил оборони на території столичного регіону, додають українські правоохоронці.

На підставі зібраних доказів учасникам групи повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою.

Правоохоронці регулярно повідомляють про затримання у різних регіонах України підозрюваних у колабораціонізмі, підривній діяльності на шкоду Україні, державній зраді. За даними голови СБУ Василя Малюка, від початку повномасштабного вторгнення РФ станом на червень Служба безпеки України розпочала досудове розслідування у майже 92 тисячах кримінальних проваджень, пов’язаних із московитською агресією.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ