ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.25

У Чехії судитимуть "почесного консула ДНР" Нелу Ліскову

У Чехії передано до суду справу щодо так званого "почесного консула ДНР" Нели Ліскової.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Ліскова буде притягнута до відповідальності за розпалювання ненависті до групи людей. Вона закликала в соцмережах до "деукраїнізації та денацифікації Чехії". Зазначається, що в поліцію після висловлювань Ліскової звернувся колишній міністр культури Чехії Даніель Герман.

"Я сподіваюся, що всі, хто підтримує цього нацистського монстра і його послідовників, будуть притягнуті до повної відповідальності. Деукраїнізація і денацифікація Чехії - ось наше завдання!" - написала Ліскова в соцмережі і супроводила твіт фотографією президента України Володимира Зеленського.

Також Ліскова написала, що нібито "Росія перемагає і буде перемагати".

Нела Ліскова раніше була членом партії "Соціал-демократії" і в 2014 році брала участь у муніципальних виборах в Остраві. Ліскова очолювала об'єднання "Представницький центр Донецької народної республіки" і видавала себе за "почесного консула ДНР в Україні", підконтрольній РФ. Асоціація була розпущена судом у 2017 році через незаконну діяльність.

Віцеспікерка Палати депутатів Ольга Ріхтерова виграла суд проти Ліскової та отримала компенсацію в розмірі 50 тисяч крон (2141 доларів). Згідно з вироком суду, 2019 року Ліскова неодноразово публікувала у Facebook неправдиву публікацію про те, що Ріхтерова хоче, щоб Чехія роздала квартири біженцям.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ