ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.26

Група 1+1 media вирішила захистити та зберегти принципи свободи слова

Кінцевий бенефіціар та власник групи компаній 1+1 media бізнесмен Ігор Коломойський 23 жовтня вирішив передати свої корпоративні права в медіахолдингу в управління трудовому колективу в особі чинного генерального директора компанії – Ярослава Пахольчука.

Як ідеться у повідомленні холдингу, відповідна заява була адресована трудовому колективу 1+1 media та Національній раді з питань телебачення та радіомовлення.

"Мною прийнято рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу, в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ "Телерадіокомпанія "‎Студія 1+1"‎", який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу", – йдеться в офіційній заяві Коломойського.

У документі зазначається, що повноваження щодо управління корпоративними правами передбачають можливість управителя ухвалювати від свого імені будь-які необхідні рішення, крім відчуження та/або обтяження корпоративних прав, належних Коломойському, та отримання дивідендів.

Зазначається, що передача корпоративних прав в управління не призведе до зміни кінцевого бенефіціарного власника групи 1+1 media, вирішальний вплив залишається за Коломойським.

Відповідне рішення було ухвалено строком на 5 років. В 1+1 media пояснюють його "необхідністю захисту та збереження принципів свободи слова, неупередженості та обʼєктивного висвітлення подій, які є критично важливими факторами існування медіакомпанії в умовах великої війни".

Крім цього, наразі Коломойський не може повноцінно здійснювати свої повноваження, адже перебуває під вартою.

Нагадаємо, 2 вересня СБУ та БЕБ повідомили Коломойському про підозру у шахрайстві та легалізації понад 500 млн грн нелегальних доходів через "Приватбанк" у 2013-2020 роках.

Того ж дня Шевченківський районний суд Києва обрав бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці в Дніпрі з можливістю внесення застави в понад 500 млн грн. До речі, 25 вересня Апеляційний суд вже відмовився зменшувати заставу по цій справі.

7 вересня детективи НАБУ повідомили Коломойському та ще 5 особам про підозру у заволодінні понад 9,2 млрд грн коштів "Приватбанку". Дії усіх підозрюваних кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ст. 191, 209, 366 КК України, в залежності від ролі кожного учасника злочинної схеми.

15 вересня бізнесмен Ігор Коломойський отримав нову підозру за трьома статтями. За версією правоохоронців, упродовж 2013-2014 років він незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього олігарх створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером, зазначили в СБУ. Після цього суд обрав новий запобіжний захід для Коломойського у вигляді арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 3,89 млрд грн.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ