ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.26

ЄС спромігся передати Україні лише 300 тисяч артилерійських снарядів - Ландсбергіс

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс повідомив, що Європейський Союз передав Україні лише 300 тисяч артилерійських снарядів з обіцяного мільйона, разом з цим КНДР вже надала армії РФ на 350 тисяч боєприпасів.

Про це він написав у Х.

“ЄС пообіцяв Україні 1 000 000 артилерійських снарядів. Наразі ми поставили лише 300 тисяч”, – сказано в повідомленні.

Міністр наголосив, що тим часом Північна Корея поставила Московії 350 тисяч.

“Безумовно, у нас є ресурси, щоб перевершити Північну Корею. Треба перестати застигати у світлі фар, поки гинуть хоробрі українці”, — додав Ландсбергіс.

До слова, у матеріалі видання Bloomberg йдеться про те, що Європейський Союз обіцяв протягом 12 місяців надати Україні артилерійські боєприпаси з власних запасів, шляхом збільшення промислових потужностей та завдяки контрактам про спільні закупівлі, але виконав приблизно 30% від поставленої задачі.

Зазначається, що деякі країни Євросоюзу вже звернулися до відділу зовнішньої політики ЄС з проханням продовжити терміни контрактів, такими темпами вони можуть не досягнути поставлено мети. Сполучені Штати, які мають на меті збільшити власне виробництво приблизно до 1 мільйона снарядів на рік у 2024 році, закликали ЄС активізувати свої зусилля.

“Оскільки контрнаступ України досягає обмеженого прогресу, а союзники готуються до тривалої війни, постачання боєприпасів, обіцяні ЄС, мають вирішальне значення для того, щоб допомогти Україні не відставати від виробництва Росії. За деякими оцінками, наступного року російські заводи поставлять 2 млн патронів, тоді як Москва також отримала постачання з Північної Кореї та продовжує шукати снаряди радянських часів”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що 13 жовтня повідомлялось, що Північна Корея передала Московії понад 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів, а в обмін розраховує отримати важку зброю, включно з авіацією.

Тим часом, за інформацією CBS News, КНДР почала надавати Московії артилерію для її війни проти України.

Раніше Генерал Марк Міллі, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, висловив сумнів у тому, що можливе постачання артилерійських боєприпасів від Північної Кореї до Московії матиме значний вплив на війну в Україні.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ