ТОЛЬКО ЧТО

2023.10.27

Екскерівників “Укрзалізниці” звинувачують в незаконному отриманні мільйонних премій

Детективи Бюро економічної безпеки викрили колишніх директора та першого заступника філії АТ “Укрзалізниця”, які виписували премії за неіснуючі роботи.

Цю інформацію повідомила пресслужба БЕБ.

Зазначено, що ці службовці без погодження з членом правління АТ “Укрзалізниця” підписали наказ про видачу грошових премій працівникам філії за роботи, які фактично не були виконані. Це призвело до розтрати понад 1,6 мільйона гривень.

Зараз обом особам була повідомлена підозра у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Досудове розслідування щодо цих фактів триває.

Нагадаємо, що керівництво БЕБ у своєму зверненні до уряду заявляло, що поточний річний бюджет відомства у розмірі 504 млн грн покриває лише 20% потреби.

У зверненні БЕБ просить уряд ініціювати внесення змін до держбюджету на 2023 рік в частині збільшення видатків для БЕБ на загальну суму 948,1 млн грн за бюджетною програмою "Керівництво та управління у сфері економічної безпеки".

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ