ТОЛЬКО ЧТО

2024.02.29

Розпалював ненависть і ворожнечу: СБУ затримали митрополита Моспатріархату

Служба безпеки зібрала докази протиправної діяльності керівника Сумської єпархії УПЦ МП, митрополит причетний до розпалювання міжконфесійної ненависті в Україні.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, клірик ображав релігійні почуття вірян інших конфесій під час своїх проповідей та у відеозаписах на своїх сторінках у соцмережах, тим самим його дії формували передумови до міжконфесійної ворожнечі в нашій державі.

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти протиправних дій фігуранта.

На підставі отриманих доказів йому повідомлено про підозру за порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань.Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, що у Дніпропетровській області настоятель одного з храмів Української православної церкви (Московського патріархату) був засуджений до 5 років позбавлення волі за виправдання російської агресії.

Раніше Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці термін дії домашнього арешту митрополиту Української православної церкви Московського патріархату Павлу.

До слова, на думку 63% українців, так звана УПЦ МП має бути виселена з Києво-Печерської та Почаївської лавр без можливості подальшого служіння там. Про це свідчать результати соцопитування.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ