ТОЛЬКО ЧТО

2024.02.29

ЗСУ повільно наступають у районі Кринок на Херсонщині - ISW

В американському інституті вивчення війни повідомили ЗСУ посилили атаки в Херсонській області, наразі українські військові не тільки втримують позиції на лівому березі Дніпра, а й намагаються просуватися вперед.

Про це йдеться у звіті ISW.

За даними дослідників, українські та московитські джерела зазначають, що бойові дії у Кринках тривають. За словами росіян, українські сили зберігають обмежену присутність.

“Один російський мілітарний блогер стверджував, що Сили оборони також вели атаки на південний захід від цього населеного пункту в районі Піщанівки — Підступного для відволікання російських військ від Кринок. Українські війська підтягнули до цього району додаткові резерви”, – сказано у звіті.

Окрім того, українські війська зосереджені у дачному районі біля Антонівського мосту.

“Через шість місяців після форсування Дніпра та захоплення плацдарму в селі Кринки на лівому березі, українська морська піхота — переважно 35 бригада — не лише утримує свої позиції, але й повільно йде до сусіднього поселення Козачі Лагері”, – додали дослідники.

Раніше, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів про оперативну с​итуацію в районі проведення операції Сил оборони України, наразі обстановка досить складна, однак українські військові продовжують самовіддано виконувати бойові завдання.

До слова, за даними Генштабу, противник і надалі продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ