ТОЛЬКО ЧТО

2024.02.29

"Репортери без кордонів" засудили затримання українських журналістів у Польщі

Міжнародна правозахисна громадська організація «Репортери без кордонів» (RSF) виступила із заявою на тлі затримання українського журналіста Михайла Ткача, яке сталося в Польщі 27 лютого.

Про це йдеться на сторінці організації у соцмережі Х. 

Там назвали «перешкоджанням» обшуки та вилучення техніки журналістів, яке проводили польські правоохоронці.

«RSF засуджує перешкоджання їхній роботі», — йдеться у заяві організації.

Напередодні у польській поліції заперечили пошкодження обладнання журналістів. Водночас, за словами самого Ткача, поліціянти видалили частину відзнятого матеріалу та вирвали дроти підзарядки в їхній машині.

У Польщі 27 лютого затримали українського журналіста Михайла Ткача. За його словами, це сталося біля кордону Польщі з Білоруссю, коли він та його оператор знімали матеріал про транзит продукції між Польщею та росією і Білоруссю.

Як каже сам Ткач, вони хотіли перевірити, що в росію потрапляє сільськогосподарська продукція через Польщу та Білорусь, і розповісти про це польському суспільству, «якщо воно не знає».

Українці показали поліціянтам документи й журналістські посвідчення, але ті почали їх обшукувати й хапати камери. Коли їх згодом привезли в комендатуру, то відібрали телефони й документи, а також карти пам’яті з камер.

Звільнити журналістів вдалося тільки після втручання посольства України в Польщі, розповіла головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ