ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.01

Франція передасть Україні 100 дронів-камікадзе Delair

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що Україні передадуть 100 безпілотних літальних апаратів Delair в рамках інноваційної програми, вони прибудуть вже влітку.

Про це йдеться у X.

“Завдяки інноваційній програмі Франція замовляє у Delair 100 боєприпасів з дистанційним управлінням, які надійдуть в Україну цього літа”, – сказано в повідомленні.

За словами Лекорню, загалом французький військово-промисловий комплекс отримає замовлення на виготовлення двох тисяч таких дронів-камікадзе — для французького та українського війська.

“Загалом у нашій оборонній промисловості буде замовлено 2 тисячі дистанційно керованих безпілотників. Для потреб наших військ та потреб України”, – наголосив міністр.

Нагадаємо, що німецький виробник безпілотників Quantum-Systems розпочав постачання Україні 100 безпілотників Trinity різних моделей, як зокрема сильно допоможуть армії у розвідувані місцевості та позицій ворога.

Раніше, прем’єр Великої Британії Ріші Сунак анонсував найбільше постачання дронів Україні. Близько 200 мільйонів фунтів буде витрачено на закупівлю та виробництво тисяч військових безпілотників.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ