ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.01

СБУ затримала вчительку-колаборантку, яка здавала рашистам українських патріотів

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одну прихильницю рашизму, яка співпрацювала з окупантами після захоплення Харківщини.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Мова йде про 57-річну колишню вчительку молодших класів у селі Лук’янці Липецької громади. Раніше її притягували до відповідальності за побиття учнів. У період окупації населеного пункту вона “здавала” загарбникам місця перебування українських патріотів”, – сказано в дописі.

Зазначається, що саме за її наведенням окупанти викрали та ув’язнили до катівні декількох учасників руху опору в регіоні. Серед них – депутат місцевої ради, учасник АТО і батько чинного співробітника Національної поліції України.

“У застінках до викрадених людей застосовували жорстокі тортури – постійно били та тривалий час залишали без їжі та води. У такий спосіб російські окупанти намагались отримати від потерпілих інформацію про Сили оборони, які на той час вели запеклі бої за Харків”, – додали в СБУ.

Повідомляється, що загарбникам не вдалося “вибити” з українських патріотів розвіддані, а згодом декількох відпустили, ще одного – окупанти вивезли до Бєлгородської області, де тримали в полоні 2 роки, а потім обміняли на російського бойовика.

“Що стосується фігурантки, то після звільнення села вона виїхала до Харкова, де “залягла на дно” і сподівалась уникнути правосуддя. Співробітники СБУ встановили її місцеперебування в обласному центрі та затримали в орендованій квартирі”, – розповіли у відомстві.

Наразі затриманій повідомлено про підозру за пособництво державі-агресору, зловмисниця перебуває під вартою, їй загрожує до 12 років ув’язнення.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ