ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.06

Зеленська відмовилась відвідати виступ Джо Байдена перед Конгресом

Перша леді України Олена Зеленська відмовилась відвідати виступ Джо Байдена перед Конгресом у Вашингтоні нібито через запрошення туди вдови російського дисидента Олексія Навального Юлії. Представниця Зеленської Тетяна Гайдученко повідомила, що це викликано графіком.

Як пише видання The Washington Post з посиланням на власні джерела, 7 березня президент США Джо Байден має оголосити звернення “Про стан справ у країні”, куди запросили першу леді України Олену Зеленську.

Проте, як пише видання, причиною відмови Зеленської бути на заході стало те, що її планували посадити разом із вдовою московитського опозиціонера Олексія Навального Юлією біля першої леді США Джилл Байден.

За словами одного із чиновників, присутність “обох жінок, кожна з яких є символом спротиву президенту Росії Володимирові Путіну, стала б потужним тлом для виступу президента Байдена на спільному засіданні Конгресу”. Але потенційна присутність Навальної спричинила спротив в українців через низку його політичних позицій.

Водночас WP припускає, що ще однією можливою причиною відмови Зеленської стало небажання Києва псувати відносини з республіканцями, які сьогодні блокують продовження допомоги Україні, а її присутність могла б виглядати як “надто тісний зв’язок із Байденом”.

У коментарі виданню LIGA.net Тетяна Гайдученко розповіла, що посольство України в США дійсно отримувало запрошення для Зеленської на виступ Байдена в Конгресі, проте через плани графіку, який передбачає візит до Києва до дітей з дитячого будинку, вона не зможе взяти участь у події.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ