ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.07

У Норвегії почалися навчання НАТО з відбиття гіпотетичного нападу на територію альянсу

Військові 13 країн НАТО відпрацьовуватимуть сценарії відбиття атак на територію альянсу. Серед учасників - Швеція та Фінляндія.

Військові 13 країн НАТО у четвер, 7 березня, розпочали масштабні навчання у Норвегії з відбиття гіпотетичного нападу на територію альянсу. У маневрах Nordic Response - 2024 ("Північна відповідь - 2024"), беруть участь близько 20 тисяч військових, зокрема близько 1500 німецьких військовослужбовців, з них 700 - гірських стрільців.

У перший день навчань солдати повинні зробити "контрнаступ" з району норвезького міста Альта (близько 500 кілометрів від кордону з Московією), щоб звільнити розташовані на південь від нього території, які, за сценарієм маневрів, вже були "захоплені противником".

У навчаннях також беруть участь Фінляндія та Швеція, які вступили до НАТО після вторгнення Росії в Україну. У маневрах задіяний широкий спектр систем озброєнь, у тому числі 100 літаків та військово-морські сили з фрегатами та підводними човнами.

До початку активної фази Nordic Response - 2024 до Альти прибув міністр оборони ФРН Борис Пісторіус (Boris Pistorius), пише dpa. Напередодні він відвідав норвезьку військову базу на кордоні з Росією і виступив із пропозицією розширити присутність Бундесверу на Крайній Півночі, попри те, що основна увага зараз прикута до України та Близького Сходу.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ