ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.08

Макрон не виключає відправлення французьких військових до України в разі наступу на Київ або Одесу

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у разі активізації та наступу рашистської армії в бік Одеси або Києва може розглядатись варіант відправки французьких військових в Україну.

Про це повідомляє видання L’Independant.

“Макрон згадав сценарій, який може ініціювати інтервенцію: просування фронту в бік Одеси або бік Києва”, – заявив представник комуністичної партії Фаб’єн Руссель.

Зазначається, що президент Франції показав парламентарям карти можливих напрямків ударів армії Московії в Україні.

Як відомо, 7 березня Макрон зібрав лідерів політичних партій для того, щоб переглянути підтримку України Францією. Під час зустрічі він пояснив, що для підтримки Францією України “немає обмежень” та “немає червоних ліній”.

Слід зазначити, що, за даними джерел газети Le Monde, офіційний Париж пропонує дати можливість спецназу та іншим військовим підрозділам перетинати український кордон, щоб поставити перед Московією “стратегічну дилему”. Джерела видання вважають, що присутність французьких підрозділів допоможе захистити деякі території України від ударів з боку Московії. Однак присутність західних військ в Україні не переступить “порогу войовничості”, тобто не обов’язково означає їхню участь у військових діях з Московією.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ