ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.14

Відео легіону "Свобода Росії" нібито з Тьоткіного зняли в селі на Сумщині

Дослідники ініціативи GeoConfirmed виявили, що зйомку опублікованого легіоном «Свобода Росії» відео з селища Тьоткіне, що в Курській області, насправді вели у прикордонному українському селі Рижівка.

Про це повідомили GeoConfirmed.

«На відміну від того, про що заявляється у цьому дописі, йдеться не про "звільнену частину Тьоткіно", а про сусіднє українське село Рижівка. Геолокація за даними місцевого московитського Telegram-каналу», — заявили в ініціативі.

Рижівка розташована у Сумській області за 300 метрів від кордону Московії з Україною.

У коментарі «Суспільному» представник легіону сказав, що відео записали напередодні «штурму Тьоткіного». Водночас надати відео з російської території — відмовляються, щоб «не навести ворожий вогонь».

Також голова штабу РДК Олександр «Фортуна» у коментарі Суспільному переконує, що бойові дії біля Тьоткіного проводились і продовжуються.

Нагадаємо, 12 березня легіон «Свобода Росії» заявив, що в межах своєї операції на території Московії військові взяли під контроль селище Тьоткіно Курської області.

Минулого року бійці «Російського добровольчого корпусу» та легіону «Свобода Росії», які воюють на боці України, заявили про «початок звільнення Росії» від путінського режиму. Вони, зокрема, проводили операції на прикордонні росії, тимчасово захоплюючи прикордонні пункти.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов казав, що ці громадяни росії на території України діють у складі Сил оборони, а «у себе вдома мають право робити все, що вважають за потрібне». Він також заявив, що росіяни використовують трофейну зброю.

Уранці 12 березня московитські добровольці з легіону «Свобода Росії» на московитсько-українському кордоні оголосили, що «йдуть на вибори» президента Московії. 

«Ми відбиратимемо у режиму нашу землю сантиметр за сантиметром. росіяни спатимуть спокійно, не боятимуться дзвінка у двері, без побоювання говоритимуть, що думають. Росіяни голосуватимуть за кого хочуть, а не за кого мають. Росіяни житимуть вільно», — оголосив Легіон. 

У ГУР заявили, що на території Московії легіон «Свобода Росії», Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон, ймовірно, проводять спільну операцію.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ