ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.14

На південних територіях РФ триває громадянський конфлікт, місцевих жителів закликають евакуюватися

У Білгороді та області зранку пролунала серія вибухів, губернатор російської заявив, що сили ППО збили 8 повітряних цілей, рашистські ЗМІ пишуть про нібито спробу заходу “української ДРГ”. Разом з цим Легіон “Свобода Росії” закликав мирне населення евакуюватись та попередив про намір атакувати військові об’єкти Московії.

Про це йдеться у Telegram.

“Над Білгородом і Білгородським районом спрацювала наша система ППО − збито 8 повітряних цілей на підльоті до міста. Оперативні служби уточнюють інформацію про наслідки на землі. За попередніми даними, внаслідок прильоту в легковий автомобіль загинув водій. Також на лінію швидкої допомоги надійшло звернення про 2 постраждалих жінок та одного чоловіка. Бригади швидкої допомоги виїхали на місце”, – сказав губернатор Білгородської області.

Пізніше в РДК повідомили, що в обстріляній машині в Бєлгороді загинув військовий − Голишкін Дмитро Олексійович.

У Міноборони Московії заявляють, що над Білгородською областю близько 8:30 ранку нібито збили 8 реактивних снарядів.

Пізніше Гладков заявив, що в Білгороді постраждали 6 осіб: 4 жінки та 2 чоловіки, двоє з них у важкому стані. Він також наполягає, що загиблий під час прильоту по машині − цивільний. За словами губернатора, у Білгороді пошкоджені 11 приватних будинків, 2 квартири у 2 багатоквартирних будинках, лікарня, готель, фітнес-зал і 53 легкові автомобілі. Гладков додав, що також унаслідок роботи російської ППО є пошкодження будинків і машин у селищі Розумне та в селі Нижній Вільшанець.

За даними деяких місцевих ЗМІ відомо про нібито двох загиблих унаслідок вибухів.

Напередодні московитські добровольці з “Російського добровольчого корпусу” і легіону “Свобода Росії” закликали мешканців Курської та Білгородської областей, які проживають поблизу військових об’єктів, евакуюватися.

“Путінські вбивці завдають масованих ударів по мирних українських містах, виставляючи свої позиції між вашими будинками, школами ваших дітей і держустановами. Щодня десятки простих невинних людей (здебільшого жінок і дітей) гинуть від обстрілів з Білгорода. Обстріли України з території Білгорода повинні зупинитися! У зв’язку з цим, ми змушені відкрити вогонь по військових позиціях, які розміщені в містах Білгорода і Курська. Щоб уникнути жертв серед цивільного населення, ми закликаємо всіх негайно залишити місто. Місцеву владу ми закликаємо зберігати людські життя і почати евакуацію з міст Курщини та Білгородщини”, − попереджали в РДК.

Уранці 14 березня РДК опублікував повторне звернення.

“Ми знову звертаємося до жителів Курщини та Білгородщини! Ваше керівництво не вжило жодних заходів для вашого захисту або евакуації, а обстріли мирних міст і сіл України тривають, як і раніше! Ми змушені відкрити вогонь у відповідь по військових об’єктах у прикордонних регіонах! Негайно евакуюйтеся. Ми відкриємо вогонь по військових цілях протягом півтори години після цього відеозвернення (опубліковане о 9:14 − ред.)”, − закликають добровольці.

Згодом у Легіоні “Свобода Росії” повідомили, що у населеному пункті Тьоткіно артилеристи філігранно знищили одразу 2 склади БК.

Згодом було опубліковане спільне звернення Російського добровольчого корпусу, Легіону “Свобода Росії” і Сибірського батальйону до губернаторів Курської та Білгородської областей Романа Старовойта і В’ячеслава Гладкова.

“Звільнення російських регіонів від путінського терористичного режиму триває в ці хвилини. Наразі по путінських військах у Бєлгородській та Курській області наноситимуться масовані удари. Ми закликаємо уповноважених осіб цих областей, насамперед губернатора Курської області Романа Старовойта і губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова негайно оголосити евакуацію з усієї території вищезгаданих областей і без зволікання евакуювати цивільних”, – сказано в дописі.

За словами добровольців, мирні жителі не повинні страждати від війни, і будь-які жертви в процесі бойових дій будуть на свідомості Старовойта і Гладкова.

“Ми вимагаємо від губернаторів припинити виконувати злочинні накази путінської хунти та не перешкоджати евакуації мирних громадян із зони бойових дій, які самі вже вирішили залишити свої домівки та рятувати життя своїх сімей. Операція зі звільнення Курської та Білгородської областей триватиме до досягнення всіх поставлених цілей”, – додали вони.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ