ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.17

Трамп виступив проти надання військової допомоги Україні

Кандидат на посаду президента США Дональд Трамп виступив проти надання військової допомоги Україні. Він закликав видати Києву гроші виключно у борг за умови повернення.

Про це він розповів під час виступу на мітингу у Дейтоні, штат Огайо.

Колишній президент США Дональд Трамп вкотре розкритикував допомогу Україні. Він вимагає, щоб Україна у разі перемоги над Росією повернула гроші, якщо США нададуть їх для війни. “Вони повинні повернути нам гроші. Дайте їм гроші у кредит. Або видайте рахунок на 60 мільярдів”, – заявив Трамп.

При цьому він назвав президента України Володимира Зеленського “одним з найкращих продавців в історії”, бо йому під час закордонних візитів вдається домовлятися про фінансування. “Я вам кажу, Зеленський один з найкращих продавців в історії: кожного разу, коли він приїжджає, то повертається додому з 50-60 мільярдами доларів”, – переконаний Трамп.

Як пише CNN, більшу частину свого виступу Трамп витратив на критику президента США Джо Байдена через ситуацію з мігрантами та економікою. Окрім того, ексклава держви повторював, що на виборах 2020 року нібито була широкомасштабна фальсифікація. До того ж Трамп повторив свою обіцянку у перший день перебування на посаді президента звільнити людей, звинувачених у злочинах, пов’язаних із нападом на Капітолій 6 січня 2021 року, яких він називає “заручниками”.

Тим часом видання The New York Times зауважує, що Трамп під час своєї промови використовував негуманні слова для опису мігрантів та підтримував постійний потік образ. Зокрема, Трамп кілька разів називав Байдена “дурним президентом” і в один момент назвав його “тупим сином…”

Слід зазначити, що це не перша промова Дональда Трампа, сповнена образами. Нещодавно під час звернення до своїх прихильників у штаті Джорджія колишній президент назвав Байдена ідіотом та вдавав, що заїкається, знущально наслідуючи президента Байдена, який страждає від заїкання з дитинства.

Раніше Трамп уже наголошував на тому, щоб надавати Україні допомогу у вигляді кредиту, який потрібно буде повернути, замість безповоротної допомоги. Деякі республіканські сенатори, які загалом підтримують допомогу Україні, також підтримали ідею надання допомоги у формі безпроцентного кредиту без планового погашення. Однак існують різні думки щодо цього питання серед членів Конгресу.

Як повідомляв Bloomberg, колишній президент США Дональд Трамп закликав чинного президента Джо Байдена провести дебати перед президентськими виборами в листопаді.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ