ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.17

Польські корисні ідіоти Путіна оголосили про блокування німецького кордону

Польські фермери оголосили про блокування пункту пропуску на польсько-німецькому кордоні у Швєцко біля Франкфурта-на-Одері на чотири дні, починаючи з неділі, 17 березня.

Про це повідомляє DW.

Акція передбачає блокування усіх смуг руху в обох напрямках, що призведе до припинення прикордонного руху в цьому місці. Пункт пропуску розташований на автобані, який з’єднує Берлін і Варшаву, і через який щодня проїжджають близько 17 тисяч вантажівок між Німеччиною та Польщею.

Польська та німецька влади очікують значних транспортних заторів на дорогах внаслідок цієї акції.

Нагадаємо. що 9 березня польські фермери анонсували нову масштабну акцію протесту по всій країні 20 березня. Протестувальники кажуть, що їхні господарства знаходяться нібито на межі банкрутства, тому вони мусять зробити все, щоб уряд почав серйозно сприймати їх вимоги.

Раніше польські фермери повідомляли, що продовжують протести на кордоні з Україною до 30 квітня. Акція протесту запланована на 10 березня о 14:30 і триватиме до 14:30 30 квітня.

Тим часом посол України в Польщі Василь Зварич оцінив втрати української економіки від блокади кордону польськими фермерами в 2 мільярди злотих (приблизно 500 мільйонів доларів).

Уночі з 24 на 25 лютого у Польщі невідомі висипали з українських вагонів 160 тонн зерна на польській залізничній станції, які прямували транзитом до інших країн світу.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ