ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.18

Трамп ухилився від відповіді щодо того, чи дозволить він Путіну “поглинути” Україну, якщо переможе на виборах

Колишній Президент США Дональд Трамп ухилився від відповіді щодо того, чи буде він якось втручатися в московсько-українську війну, якщо він переможе на виборах. 

В етері Fox News Трампа запитали, чи продовжить він допомагати Україні зброєю та чи дозволить у разі чого Московії й далі окуповувати українські території.

На це претендент на посаду президента відповів: “Сподіваюсь, що до цього не дійде”.

За словами лідера республіканців, до того часу, поки він візьме на себе повноваження президента, пройде багато часу, понад дев’ять місяців. Трамп переконаний, що для війни і політики це “вічність”.

Трамп наголосив, що питання рашистсько-української війни є для нього “дуже болючим”, оскільки якби він був президентом, “Путін ніколи б не наважився на вторгнення”.

“Якби у нас був справжній лідер, Путін би ніколи цього не зробив. Пам’ятаєте, він не робив цього упродовж років, і не було ніякої реальної загрози, що він це зробить. Я говорив з Путіним, я казав: “Ти не можеш цього зробити”. Якби я був президентом, люди жили б, і всі ці чудові міста, культура… Їх ніщо не може замінити”, – сказав американський експрезидент.

Нагадаємо, під час виступу на мітингу у Дейтоні, штат Огайо, експрезидент США Дональд Трамп виступив проти надання військової допомоги Україні. Він закликав видати Києву гроші виключно у борг за умови повернення.

Зазначимо, у лютому Трамп заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону. Речник Білого дому Ендрю Бейтс назвав слова Трампа “жахливими та безпідставними”, наголосивши, що подібне “заохочення вторгнень з боку вбивчих режимів” несе пряму загрозу національній безпеці США.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ