ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.19

Єврейські лідери США розкритикували Трампа за "антисемітську риторику"

Колишній президент США Дональд Трамп знову виступив з провокативною заявою: він сказав, що євреї, які голосують за демократів у Сполучених Штатах, “ненавидять Ізраїль” та “ненавидять свою релігію”.

Його слова викликали шквал критики з боку Білого дому та єврейських лідерів, повідомляє АР.

В інтерв’ю Трампа запитали про дедалі більшу критику прихильників Демократичної партії на адресу прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху за його дії в Секторі Гази.

“Насправді я думаю, що вони ненавидять Ізраїль…Я думаю, вони ненавидять Ізраїль. І партія демократів ненавидить Ізраїль”, — сказав він.

Трамп заявив, що “будь-який єврей, який голосує за демократів, ненавидить свою релігію”.

“Вони ненавидять усе, що пов’язано з Ізраїлем, і їм має бути соромно за себе, тому що Ізраїль буде знищений”, – сказав він.

Ці коментарі викликали негайну реакцію з боку Білого дому, кампанії президента Джо Байдена та єврейських лідерів.

Прессекретар Білого дому Ендрю Бейтс назвав ці коментарі “мерзенною і нерозумною антисемітською риторикою”, не згадуючи ім’я Трампа.

“У той час як антисемітські злочини й акти ненависті почастішали в усьому світі – серед них найсмертоносніший напад на єврейський народ із часів Голокосту — лідери зобов’язані назвати ненависть тим, чим вона є, і об’єднати американців проти неї”, — сказав він.

Голова Антидифамаційної ліги Джонатан Грінблатт заявив, що “звинувачення євреїв у ненависті до своєї релігії через те, що вони можуть голосувати за певну партію, є наклепницьким і вочевидь неправдивим”.

Слід зазначити, що переважна більшість американців єврейського походження зараховують себе до демократів, але Трамп часто звинувачує їх у нелояльності.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ