ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.24

Польські протестувальники повністю заблокували два пункти пропуску на кордоні з Україною

Речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що польські фермери заблокували два пункти пропуску через кордон з Україною, а саме Ягодин та Рава-Руська, так за останній період там зафіксовані нульові показники перетину кордону на виїзд.

Про це він розповів в етері національного телемаратону.

“У Ягодині та Рава-Руській за останній період маємо нульові показники перетину кордону на виїзд з України. Звісно, що певну кількість вантажних транспортних засобів вони пропускають в бік України, але це далеко від ідеалу, від тих можливостей кожного з цих напрямків”, – сказав речник.

Зазначається, що в бік України через пункт пропуску Ягодин за минулу добу прослідувало близько 60 вантажівок.

Варто наголосити, що протестувальники також блокують пункт пропуску Угринів, загалом у чергах на цих трьох напрямках перебувають близько 500 вантажівок. У розблокованих КПП на польському кордоні теж є черги, але рух вантажівок там не блокується.

Поляки почали блокувати рух автобусів на прикордонному КПП “Медика – Шегині”: що відомо
Нагадаємо. що 9 березня польські фермери анонсували нову масштабну акцію протесту по всій країні 20 березня. Протестувальники кажуть, що їхні господарства знаходяться нібито на межі банкрутства, тому вони мусять зробити все, щоб уряд почав серйозно сприймати їх вимоги.

Раніше польські фермери повідомляли, що продовжують протести на кордоні з Україною до 30 квітня. Акція протесту запланована на 10 березня о 14:30 і триватиме до 14:30 30 квітня.

Тим часом посол України в Польщі Василь Зварич оцінив втрати української економіки від блокади кордону польськими фермерами в 2 мільярди злотих (приблизно 500 мільйонів доларів).

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ