ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.26

ВМС ЗСУ запустили "Нептун" по викраденому росіянами десантному кораблю “Костянтин Ольшанський"

Українські війська вдарили ракетою “Нептун” по великому десантному кораблю “Костянтин Ольшанський”, який росіяни захопили у 2014 році.

Про це в етері телеканалу Freedom заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

“Детективна історія розгорнулася навколо великого десантного корабля “Костянтин Ольшанський”. Нагадаю, це український десантний корабель, який у 2014 році був захоплений російськими окупантами. 9 років він стояв в бухті Севастопольській. Його розбирали на запчастини. Просто грабували”, – розповів Плетенчук.

“А на десятий рік вони зрозуміли, що закінчуються у них десантні кораблі цього проєкту і було ухвалене рішення його відновити. І протягом року його відновили, але ціллю цих робіт було здійснити фальсифікацію, щоб відрапортувати московському керівництву… Цей корабель мав використовуватися проти України”, – додав речник ВМС ЗСУ.

“Тому було ухвалено рішення на ураження цієї одиниці нашим “Нептуном”. Ураження точно було завдано. Уточняється пошкодження. Пошкодження він однозначно отримав. В будь-якому випадку він зараз не боєздатний”, – підсумував Дмитро Плетенчук.

Слід зазначити, що фото чи відеопідтверджень ураження корабля на момент публікації новини не було.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ