ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.28

Проєктний офіс для допомоги медичним закладам та лікарям працює в Україні

Picture

Проектний офіс Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI, спрямовує зусилля на впровадження системних змін у медичну галузь.

Проводить масштабні дослідження стану медицини під час війни, допомагає лікарням будувати взаємодію з іноземними донорами для покращення якості медичного обслуговування, проводить освітні проекти для підвищення рівня обізнаності медичних команд щодо взаємодії з вразливими групами пацієнтів, в тому числі ветеранами війни, ділиться експертизою в області медичного маркетингу та управління для створення нової якості процесів всередині медичних установ.

«Робота нашого проєктного офісу сфокусована на допомозі керівникам медичних закладів та лікарям для важливих змін всередині системи. Ми всі зараз є учасниками великих трансформаційних процесів. З одного боку – російські війська жорстоко руйнують та знищують медичну інфраструктуру, з іншого – ми отримали таку потужну взаємодію з іншими країнами, якої раніше не було. Але медицина в Європі працює згідно норм та правил, які у нас знаходяться на етапі поступового впровадження. А допомога лікарням потрібна вже зараз. Тому наша команда активно працює над тим, щоб ця інтеграція відбулася успішно та ефективно. З початку вторгнення російських військ в Україну, ми побудували велику мережу партнерств в різних країнах та стали визнаним лідером гуманітарної галузі. Тому ми передаємо досвід та експертизу своїм колегам, медичним менеджерам, лікарям для того щоб змінювати систему зсередини, адаптуючи її до міжнародних норм та стандартів. Ми навчаємо медичні заклади залучати кошти на інфраструктурні та організаційні потреби. Допомагаємо справлятись з кризами та дефіцитами воєнного часу і бачити масштабну перспективу розвитку після перемоги», — сказала засновниця ZDOROVI Наталія Тулінова.

Протягом 2023 року команда ZDOROVI повели чотири квартальні дослідження стану медицини — Барометр. Дослідження охопило 24 регіони Україні і продемонструвало реальну ситуацію в галузі. На основі результатів дослідження, були сформовані нові партнерства з міжнародними донорами та фондами для цільової допомоги лікарням, постраждалим від війни, в тому числі на деокупованих та прифронтових територіях.

Команда ZDOROVI реалізувала декілька освітніх програм для протидії наслідкам війни. В тому числі проєкт «Лікар-ветеран», спрямований на формування якісної комунікації та медичного супроводу ветеранів війни, який продовжується і 2024 році. Також медичні колективи з різних регіонів отримали можливість навчатись лідерству під час кризи, що забезпечує ефективність процесів всередині закладів.

Ще одним проєктом ZDOROVI став запуск Грантового хабу, як комунікаційного та освітнього майданчику для формування сталих звʼязків між українськими лікарнями та іноземними донорами. В рамках роботи хабу медичні заклади отримують досвід подання своїх проєктів на грантову допомогу для покращення інфраструктури лікарні, забезпечення необхідними меблями, обладнанням та ліками.

За словами керівниці проєктів ZDOROVI Олени Кухарець: «Наша команда має потужний досвід роботи з іноземними партнерами. Наразі ми виконуємо функцію певного аналітичного та комунікаційного центру, формуючи взаємозвʼязки, що допомагають українській медицині витримати тиск воєнного часу, а міжнародній спільноті – впевнитись у тому, що ми, в Україні, готові працювати відкрито, системно та доброчесно. Ми відчуваємо свою відповідальність за враження партнерів щодо гуманітарної взаємодії з нашою країною, тому прикладаємо максимум зусиль для розвитку прозорих та пацієнтоорінтовпних процесів в галузі».

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ