ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.28

Україна наразі не має діалогу з Польщею щодо розблокування кордону - Стефанішина

Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина повідомила, що Україна наразі не має діалогу з Польщею стосовно розв’язання проблеми з розблокування кордону.

Про це вона розповіла в інтерв’ю “Європейській правді”.

“Проте, маючи переговори щодо моніторингу експорту та імпорту певної продукції, ми не маємо діалогу стосовно того, як завершити кризу, пов’язану з блокуванням українського кордону”, – сказала вона.

За словами Стефанішиної, з боку польського уряду не видно готовності до поступок. Уряд Польщі сам має бути зацікавлений у тому, щоб врегулювати ситуацію всередині країни, оскільки криза вже має ширший порядок денний, аніж Україна – блокування відбувається й на кордоні з балтійськими країнами, і з Німеччиною.

“Це комплексна внутрішня ситуація, також пов’язана з виборами. І ми готові піти назустріч польській стороні, ми перебуваємо з ними у діалозі. Але на сьогодні ми не бачимо розуміння стосовно того, як завершити цю кризову ситуацію”, – наголосила віцепрем’єрка.

Нагадаємо. що 9 березня польські фермери анонсували нову масштабну акцію протесту по всій країні 20 березня. Протестувальники кажуть, що їхні господарства знаходяться нібито на межі банкрутства, тому вони мусять зробити все, щоб уряд почав серйозно сприймати їх вимоги.

Раніше польські фермери повідомляли, що продовжують протести на кордоні з Україною до 30 квітня. Акція протесту запланована на 10 березня о 14:30 і триватиме до 14:30 30 квітня.

Тим часом посол України в Польщі Василь Зварич оцінив втрати української економіки від блокади кордону польськими фермерами у 2 мільярди злотих (приблизно 500 мільйонів доларів).

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ