ТОЛЬКО ЧТО

2024.04.09

Британський міністр виступить перед Конгресом США із закликом ухвалити допомогу Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до США зустрінеться з 45-м американським президентом Дональдом Трампом.

Про це інформує BBC United Kingdom.

Очікується, що очільник британського МЗС зустрінеться з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, а також виступить перед законодавцями в Конгресі з проханням ухвалити пакет допомоги Україні.

Перед цим, як з’ясували журналісти, Кемерон зустрінеться з Трампом у його резиденції у Флориді.

Речник Міністерства закордонних справ Британії назвав це “стандартною практикою” взаємодії з опозиційним кандидатом у президенти США.

Зазначимо, видання Washington Post із посиланням на неназваних співрозмовників Трампа написало, що у приватних розмовах він заявляв, що зможе припинити війну, змусивши Україну поступитися деякими територіями. Журналісти стверджували, що пропозиція Трампа полягає в тому, щоби “підштовхнути” Україну до передачі Росії Криму та Донбасу, і за його словами, люди в деяких регіонах України нібито погодилися б стати частиною РФ.

Згодом радник Дональда Трампа виступив із спростуванням матеріалу Washington Post, у якому журналісти стверджували, що експрезидент США в разі переобрання планує завершити російсько-українську війну, змусивши Україну поступитися деякими територіями.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ