ТОЛЬКО ЧТО

2024.04.10

ZDOROVI запустила пʼяту хвилю дослідження стану медичної галузі

Picture

Проєкт «Барометр» створено командою ZDOROVI з метою публічного моніторингу стану української медицини під час війни, потреб медичних закладів та ситуації з медичною інфраструктурою в різних регіонах, в тому числі на прифронтових та деокупованих територіях.

Команда проєкту проводить опитування серед керівників лікарень, головних лікарів, представників сектору охорони здоровʼя для фіксації обʼєктивного стану справ, як у конкретних медичних закладах, так і у галузі в цілому. Долучитись до опитування можна заповнивши форму: https://ee.kobotoolbox.org/x/FWwCSLA6

Як розповіла засновниця Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI Наталія Тулінова: «Ми проводимо «Барометр» для того, щоб володіти достовірною інформацією щодо ситуації в галузі, яка переживає численні виклики воєнного часу. Ці дані важливі для розуміння не тільки всередині країни, але й для наших міжнародних партнерів, які допомагають українській медицині вистояти. Тому раз на квартал наша команда працює над цим дослідженням і після ми публікуємо результати, які допомагають побачити ті нагальні потреби та задачі, що мають першочергове значення для якості допомоги пацієнтам у тому чи іншому регіоні».

Команда проєкту запрошує лідерів команд медичних закладів, керівників лікарень та шпиталів долучитися до 5-ї хвилі Всеукраїнського дослідження «Барометр». Участь респондентів у опитуванні допомагає залучати кошти від міжнародних донорів для підтримки проєктів, які рятують життя і захищають здоров’я; розробляти актуальні програми навчання та ініціативи для розвитку медиків; надавати медичним закладам найбільш необхідну допомогу, незалежно від її форм: ліки, обладнання, меблі, тренінги тощо; виявляти потреби, про які ще не говорять широко у медичній спільноті.

Отримані дані публікуються в узагальненому вигляді, що забезпечує анонімність відповідей учасників.

Нагадаємо, що Національна агенція гуманітарної допомоги ZDOROVI визнані критично-важливим підприємством для функціонування української медицини. Масштабна гуманітарна робота ZDOROVI відбувається у співпраці з міжнародними партнерами, серед яких – ІСАР Єднання, RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, Philips, Нідерландська рада біженців, GIZ, Projecten Vastenactie та інші благодійні фонди та організації.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ