ТОЛЬКО ЧТО

2024.09.17

Призначений начальник Білозерської селищної військової адміністрації Херсонської області має дружину з російським громадянством та зареєстрував бізнес при окупаційній владі

Picture

Призначений у грудні 2022 року Начальником Білозерської селищної військової адміністрації Херсонської області Острівний Ігор Миколайович, незрозуміло як пройшов перевірку Служби безпеки України та досі обіймає високу посаду у регіоні котрий межує з захопленою державою агресором територією. Про це пише видання Багнет.

Вказана особа може бути пов’язана з агентурою ФСБ РФ. Оскільки весь час по вересень 2022 року перебував в окупації в місті Олешки та спокійно займався бізнесом. Незрозуміло яким чином виїхав на підконтрольну територію України та одразу був пролобійований на посаду начальника нещодавно звільненої Білозерської громади, що на правобережжі Херсонщини.

До моменту повномасштабного вторгнення Острівний балотувався до Херсонської райради від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”. Відомо, що головою Херсонської районної ради у 2020 році було обрано Покотилову Валентину Іванівну яка теж обиралася від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”. Саме Валентина Покотилова була ініціатором призначення свого давнішнього товариша та підлеглого Острівного на посаду начальника відділу управління об’єктами комунальної власності Херсонської райради. Покотилову та Острівного, пов’язує спільний бізнес в тому ж окупованому місті Олешки. ТОВ “Віліс” у 2001 році він заснував разом із Валентиною Покотиловою, яка на той момент була ректоркою Херсонського економіко-правового інституту

Станом на 2024 рік, вже будучи обраним начальником Білозерської селищної військової адміністрації, Острівний Ігор, відкрито володіє бізнесом в окупованому Криму, будучи одним з засновників ТОВ «Солар», зареєстрованим у тимчасово окупованому місті Євпаторія, АР КРИМ. 

Батько Ігоря Острівного – Микола Острівний, довгий час працював на керівних посадах міліція в АР Крим та мав тісні зв’язки з колаборантом і поліціянтом Валерієм Литвиним, наразі засудженим за держраду до позбавлення волі та оголошеним у міжнародний розшук. З Валерієм Литвином батько Острівного був знайомий ще з часів його роботи в Криму.

Відомо, що дружина Ігоря Острівного влітку 2022 року отримала громадянство та паспорт Російської Федерації та продовжувала перебувати на підконтрольній ворогу території до жовтня 2023 року, вже тоді коли її чоловіка було призначено начальником однієї з військових адміністрації Херсонської області.

Згідно інформації податкової служби держави агресора незаконно створеної на території тимчасово окупованої території Херсонщини, влітку 2022 року, Ігор Острівний незаконно зареєстрував фірму ТОВ «ВІЛІС» для ведення бізнесу за законами держави агресора.

Фактично, перебуваючи на посаді начальника військової адміністрації звільненої та підконтрольної території Херсонської області, він мав родинні зв’язки, родину та дружину котрі постійно знаходились на окупованій території та могли постійно передавати інформацію ворогу про переміщення та розміщення військових ЗСУ на території Білозерської громади.

Відомо, що Ігор Острівний, залишив на посаді старости одного з селищ Білозерської громади, людину котра була призначена старостою від окупаційної влади, ще при захопленні Херсонщини у період з лютого по листопад 2022 року. Вказана сітка розстановки потрібних кадрів грає на руку лише ФСБ та відповідним структурам держави агресора.

Не маючи жодного досвіду роботи на відповідних керівних посадах, без проходження перевірки на поліграфі, вказана особа явно була пролобійована залишками агентурної мережі ФСБ в Службі безпеки Херсонської області, що мала відношення до Ігоря Колихаєва та Віктора Булюка, які й наразі через свої тіньові зв’язки продовжують розставляти частину кадрів на керівних посадах органів військових адміністрацій Херсонської області.

Вже після втрати впливу на регіон людини Колихаєва – Покотилової, Ігор Острівний почав тісно співпрацювати ще з одним місцевим чиновником та людиною колаборанта Віктора Булюка. Мова йде про Дмитра Бутрія одного з заступників начальника Херсонської обласної військової адміністрації. Так мережею інтернет, було розповсюджено інформацію, що Бутрій до окупації Херсонщини постійно відвідував офіс Віктора Булюка у м. Херсоні, мабуть для отримання відповідних завдань разом з колишніми співробітниками СБУ Херсонщини. 

Дмитра Бутрія в коридорах військової адміністрації, часто ототожнюють як людину поставлену на посаду та пролобійовану з боку  місцевих кадрів служби безпеки, котрі до повномасштабного вторгнення, покривали діяння колаборантів людей Віктора Булюка в агросекторі Херсонщини.

Екс-заступник голови ХОДА Дмитро Бутрій може бути причетним до здачі Херсонської області

Наразі така собі темна «конячка» Острівний, котрий виїхавши з окупації, не пройшовши фільтрацію та поліграф перевірки Службою безпеки України, дивним чином одразу був призначений начальником військової адміністрації. На своїй посаді, займається відмиванням мільйонних коштів з відбудованих бомбосховищ на території звільнених громад Херсонщини, залишаючи на посадах кадри призначені колаборантами – чим розповсюджує агентурну мережу ФСБ у звільнених громадах.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ