ТОЛЬКО ЧТО

2024.09.25

Представники Волині зустрілися з депутатами шведського парламенту

Picture

Представники Шацької громади (Волинська область) у ході своєї недавньої поїздки до Швеції відвідали Риксдаґ, де зустрілися з депутатами парламенту Кароліною Хьоґструм (Caroline Högström) і Ґуставом Ґьотберґом (Gustaf Göthberg).

Про це спікер шацької делегації Катерина Коверзнєва повідомила в Facebook, інформує онлайн-газета “ПолітАрена”.

Голова делегації, заступниця Шацького селищного голови Людмила Єрофеєва обговорила з членом комітету Риксдаґу з питань оборони Ґуставом Ґьотберґом гуманітарні питання, з якими стикаються українці під час війни. Шведський депутат з часу повномасштабного вторгнення вже неодноразово відвідував Україну, тому знає про стан справ в Україні з власного досвіду.

Поїздка представників місцевого самоврядування громади з Волині до Швеції стала можливою завдяки ментору делегації Марії Тищенко, яка спільно зі шведським муніципалітетом у Вестеросі (Västerås) напрацювали проєкт у сфері захисту прав дитини в рамцях Програми муніципального партнерства, фінансованої Шведським міжнародним центром місцевої демократії (ICLD).

Також українська делегація взяла участь у Маніфестації на підтримку України в місті Вестерос.

Як повідомляє муніципальний портал Vasteras.se, Вестерос і Шацьк співпрацюють у рамцях проєкту «Діти за краще майбутнє», попереднього дослідження, де увага зосереджена на правах дітей, захисті від насильства та реабілітації дітей, які постраждали від жахів війни.

Вестерос і Шацьк також беруть участь у мережі ICLD за стійкість до демократії разом із 22 іншими муніципалітетами України та Швеції. Мережа, яка також фінансується ICLD, є частиною довгострокової роботи Швеції з підтримки демократичної реконструкції України та майбутньої стійкості Швеції та України.

«Місто Вестерос у партнерстві з Україною висвітлює права дітей і стійкість до демократії. Спільними зусиллями ми показуємо, що навіть у найтемніші моменти є надія на краще майбутнє. Разом ми працюємо, щоб кожна дитина могла рости у світі, де поважають її права і де сильні демократичні цінності», – заявила стратег із прав дитини та демократії у місті Вестерос Марія Шіллачі (Maria Schillaci).

«Ми можемо обмінюватися досвідом про те, як суспільства функціонують під час конфлікту, кризи та миру», – додає міжнародний стратег у місті Вестерос Шарлотта Філлінґ (Charlotta Filling).

Людмила Єрофеєва мала продуктивну ознайомчу зустріч із головою міської ради Вестероса Стаффаном Янссоном (Staffan Jansson), у ході якої було домовлено про хід подальшої співпраці між органами місцевого самоврядування Швеції та України.

Для довідки: Риксдаґ (Sveriges riksdag) — вищий законодавчий орган Швеції, однопалатний. З 1971 року складається з 349 депутатів, що обираються громадянами Швеції на 4 роки за пропорційною системою представництва.

Вестерос — місто в центральній Швеції, адміністративний центр Вестманланду. Розташоване на березі озера Меларен. Вестерос є п’ятим містом Швеції за кількістю населення.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ