ТОЛЬКО ЧТО

2024.09.26

Пропаганда як інструмент війни: Росія використовує антикультові організації для дегуманізації народу України

Picture

Нещодавно спалахнувший в українському інтернет-просторі документальний фільм “Вплив” (The Impact, США, 2024) викриває небезпечну роль сучасної Росії у просуванні нацистської ідеології на світовому рівні. Центральне місце в цьому процесі займає організація РАЦИРС (Російська асоціація центрів вивчення релігій і сект), яка через свою міжнародну антикультову мережу сприяє розпалюванню ворожнечі та провокує конфлікти.

Ще до початку повномасштабної війни проти України, РАЦИРС розгорнула пропагандистську кампанію, тавруючи Україну як "секту" і "терористичну державу". Ця небезпечна риторика послугувала виправданням для збройної агресії, створюючи в російському суспільстві образ ворога з українців, створила хибне уявлення про Україну як про "небезпечну" країну, яка начебто "потребує порятунку" шляхом "військової операції". Термінологія на кшталт "секта" і "культ" перетворилася на зброю, що призвела до геноциду мирних жителів України.

Відомий політичний експерт Андрій Золотарьов попереджає, що така пропагандистська стратегія кидає виклик цивілізованому світу. Як і за часів нацистської Німеччини, російські структури, зокрема РПЦ і РАЦИРС, використовують дегуманізуючі терміни для виправдання агресії. Ця тактика вже починає застосовуватися проти країн ЄС та США.

Андрій Золотарьов, політичний аналітик

Європейський суд з прав людини неодноразово попереджав про небезпеку використання таких термінів як “секта” та “культ” та виступав проти використання цих слів. Тим часом, в Європі вже розпочато кримінальне розслідування діяльності антикультових мереж, що може в свою чергу призвести до міжнародних судових процесів, адже, згідно з восьмим оглядом Глобальної контртерористичної стратегії ООН від 22 червня 2023 року, діяльність антикультових організацій та їхніх агентів підпадає під визначення актів тероризму.

Україна бореться не тільки проти військової агресії, але й захищає глобальні демократичні цінності від російської нацистської пропаганди. Світова спільнота повинна об'єднатися у боротьбі з мовою ненависті та підтримати Україну в її протистоянні дезінформації.

Подивитися фільм англійською – https://actfiles.org/the-impact-groundbreaking-documentary/

Подивитися фільм українською – https://www.youtube.com/watch?v=yZpdWz2Um3Q

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ