ТОЛЬКО ЧТО

2024.09.28

Благодійні фонди «Надія» та «Рідна країна» передали «штучну нирку» та хірургічний VAC-апарат військовому госпіталю Чернігова

Picture

Критична медицина допомагає лікарям рятувати життя українців! Ми з командою волонтерів й однодумців робимо все від нас залежне, аби оперативно закрити потреби лікарень та шпиталів. Особливо це стосується військових госпіталів. Тому сьогодні ми з благодійним фондом молодіжної ініціативи «Надія» та фондом Миколи Томенка «Рідна країна» доставили дороговартісне обладнання: «штучну нирку» та хірургічний VAC-апарат для Чернігівського військового госпіталю.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань здоровʼя нації, голова наглядової ради Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія» Валерій Дубіль. 

«Наш Фонд давно підтримує лікарні в містах та прифронтових регіонах, де ситуація складна та потребує особливої уваги. Ми забезпечуємо їх не лише передовим медичним обладнанням, а й медичними витратними матеріалами та вітамінними комплексами. Сучасна «штучна нирка» Prismaflex допоможе спасти життя наших мужніх воїнів. Швидке відновлення здоровʼя захисників та захисниць — наш пріоритет», — наголосив Валерій Дубіль.

За його словами, хірургічні VAC-апарати одні з найбільш затребуваних в період війни. 

«Військові з вогнепальними пораненнями проходять лікування за допомогою вакуумного апарату. Відомо, що вогнепальні поранення — «брудні». Ефективність апарату полягає в тому, що він працює шляхом тиску та поглинає з рани всю небезпечну флору», — пояснив він.

 

В свою чергу, засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко розповів, що цей апарат працює над раною пацієнта до 5 днів, після цього таку рану закривають.

«За відсутності цього апарату на лікування й «закриття» рани йде 1-2 місяці. А від «закриття» рани залежить збереження кінцівок у поранених. Тобто VAC–терапія застосовується тоді, коли неможливо первинно закрити рану як після, так і між їхнім хірургічним обробленням. Крім цього, VAC застосовується і в кардіохірургічних втручаннях. Ми й надалі будемо підтримувати заклади охорони здоров’я та наших військових», — сказав Микола Томенко.

Гуманітарна місія відбулася за підтримки Максима Літвінова, Енді Іванджело, Валерія Лося, Василя Битченка, Rotary та компанії «Harwind».

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ